Mellanöstern och Finland

Skillnaden mellan 'Palestina' och Finland är att Finland inte begär tillbaka förlorad mark. Finland förlorade mark (bl.a nuvarande ryska Karelen) till Ryssarna under 2:a världskriget då Ryssarna ville ha delar av Finland.
Detta ledde till att närmare en halv miljon (ca 500.000) människor flydde till Finland, och detta bara från Karelen, till Finland.

Jag kan inte begripa varför Palestinierna på likadant sätt inte kan acceptera situationen. Istället för att sluta fred fortsätter de kämpa en förlorad kamp, som de envist kämpat i över 60 år. 1000-tals människoliv kunde bevaras, då intifador inte mer skulle ske, självmordsbombare inte skulle bomba sig själva och andra människor (barn, mammor & pappor) i luften.

Den nuvarande 'Palestinska regeringen' Hamas har inte såna drömmar tyvärr. Fortfarande har de i sin agenda Israels förintelse och judarnas utkastning som mål.
När de talar om att befria Palestina, så är det hela Israel de vill befria. Staten Israel ska förintas. Med alla medel.
På bara ett par år tillät Hamas quassam-raketer avfyras från 'palestinsk' mark mot Israeliska städer. Med en minuts förvarning (larm) fick folk springa och gömma sig, ingen visste var raketen skulle falla ner.
På detta sätt terroriserade de den israeliska befolkningen.
Världen teg.

I vintras fick Israel nog och säkrade sina gränser när de invaderade Gaza.
Vad gjorde då omvärlden?
Jo, världen fördömde... Israel :(!???) och man började bojkotta Israeliska produkter.
Hamas vann ännu en seger. Terrorism och propaganda lönar sig.

Förintelse med alla medel.

Jag skulle inte heller förhandla med Hamas, så länge deras vision är att förinta Israel som stat eller folk.

Nu är det inte alla palestinier som vill förinta Israel. En del väljer att lämna området och flyr till fredligare och tryggare platser. Det skulle även jag göra med mina anhöriga. Vi vill ju alla bo ifred med våra grannar. Kan vi inte det så flyttar vi.

Så palestina, ta Finland som exempel och lägg ner vapnen. Har man inte vunnit på 60 år, så är det sen länge kört. Släng in handduken.
Då blir det en fredligare värld.

Saker jag inte beställt

Idag kom ett brev i posten från Miljonlotteriet. Brevet innehöll 5 lotter och ett "Tack för att du valt att prenumera på lotter hos oss blabla blaa".
Shit! Någon har snott mina uppgifter var första tanken.
Jag ringde Miljonlotteriet och meddelade att jag inte beställt några lotter från dem. Först fick jag såklart vänta i en okänt lång telefonkö. När jag väl kom fram så var det en förstående person som svarade eller så spelade hon det väldigt bra. Uppgifterna hade kommit till dem från typ nån kvällstidnings hemsida.

Nåja, hon:
1. spärrade mig från vidare försändelser
och
2. jag ska skicka tillbaka brevet med innehåll.

Så har ni blivit drabbade av liknande, ring företaget ifråga först innan du skickar tillbaka varorna, annars kan det ske att de återsänder det till dig och/eller att du hamnar hos inkasso för att du inte betalat varan i tid. Vissa företag, jag säger inte att Miljonlotteriet gör det, skickar över ärendet direkt till inkasso redan efter första obetalda räkningen. På det viset sparar en del företag pengar då de slipper skicka påminnelser.

Därefter ringde jag polisen, telefonkö där jag var först/ nummer 1wihii!.... i ca 5 minuter :S. Ringde dit då jag läst vad en annan bloggare, som jag glömt adressen till, skrivit om liknande händelse. (Lägger till bloggadressen när jag hittar den igen).
Polisen tyckte dock jag skulle avvakta med anmälan, för det kan va nån som slinkit på tangenten o råkat få till mitt personnumer i sin beställning.  Hmmm... nåja, jag blev lugnare och tackade för mig.

Härmed har jag gjort slut på min energi för denna förmiddag...ehh... lunch. Hej!

RSS 2.0