Apophis, bibelns Malört?

Skriv upp fredagen den 13 april 2029. Denna dag kan vara avgörande för hur livet på jorden kommer ser ut 2036.
Aftonbladet berättade igår om 300m stora jätteasteroiden Apophis (döpt efter den Egyptiska dödsguden) som kan träffa vår planet 2036. (Läs här)
Huruvida den kommer att träffa vår planet beror på hur dess bana ändras vid  asteroidens förbiresa år 2029.

För ungefär 2000 år sedan skrev en man vid Johannes ner en vision som han fick från Gud, han fick se om framtiden och jordens och människornas utväg. Han förstod inte allt han såg, så han beskrev det i symboler. (Exempelvis flygplan var ju inte uppfunnet , så han skulle kanske kallat dem för fåglar). I Uppenbarelseboken kan vi i det 8 kapitlet läsa följande:

"Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod, och en tredjedel av allt liv i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under. Den tredje ängeln blåste i sin basun. Då föll en stor stjärna, brinnande som en fackla, ner från himlen, och den föll över en tredjedel av floderna och vattenkällorna. Stjärnans namn är Malört. En tredjedel av vattnen förvandlades då till malört, och många människor dog av vattnen, som hade blivit förgiftade."

För mig verkar det som att det skulle vara två asteroider skulle träffa jorden enligt denna syn.

I aftonbladets artikel (se länk längre upp i detta inlägg) säger Ola Karlsson, från Uppsala Universitet att ju närmare asteroiden är jorden ju svårare blir den att stoppa, och till sist blir det omöjligt. Man får se till att vara på rätt sida om jorden för att öka chansen att överleva och de som överlever kommer få svåra levnadsförhållanden de kommande 1000-tals åren därefter.
Om vi inte lyckas att ändra dess färdväg förstås.

Är detta Bibelns Malört?



Konståkning borde vara en sport

Konståkning borde vara en sport.
Det finns något som heter konståkning redan idag och det är ju det där man gör på isen, balett på is som C. kallade detta idag.
Det är fint ibland. Så roligt att se att det finns en publik som inte startar upplopp eller bråk och inte kastar allehanda prylar på planen. Eller hur? :)

Men som sagt Konståkning borde va en sport.
Att åka runt och titta på konst. Det är av en del kallad konstigt.
Men, tänk att t.ex anordna race!

50 konstintressserade står vid startlinjen och väntar på startsignalen.
Startsignalen går och de konstintresserade orienterar sig fram till olika konsthallar och ska finna en tavla (inte göra en tavla) och sedan snabbt som möjligt stoppa ner den i bak i konstbilen (helst rostig gammal Volvo Amazon) köra den tillbaka och vinna priset som året Konståkare.

Detta skulle kunna bli en gren i OS! Fast... då måste man ju ändra namnet på det här nuvarande konståkningen.
Det är ju ingen konståkning, för det fanns ju inte när de första konstverken kom till, alltså är det som en slags "varumärkesstöld".

Finns det fler nya sporter som går att finna i namnen på nuvarande? Kom med förslag :)

Språka på finska

Då har ännu en gång 19 januari snart passerat. För min del den 28:e i ordningen.
Kollade upp lite vad som hänt på detta datum de tidigare åren och fann inget nämnvärt än att för ett år sedan så gick en av sångarna i The Mama's and the Papa's bort. En av deras sånger var "Califorrnia dreamin". Lyssna på den här. Det är en upplevelse att skåda.

Ja man trodde ju man hade vart med om det mesta men, men.... ack så fel man kan ha.
Följande kan man studera i Ytter-Malax:

"120102 Våga tala finska
Kommungården i Malax Torsdag kl. 18.30-20.00 Lehtimäki Anu 17.1.2008-17.4.2008
Timmar 24
Kursavgift 25euro (studiesedel kan användas) Anmälan senast 10.1
Kursen hålls helt på finska enligt språkbadsprincipen och är ämnad för personer som vill våga tala finska på arbetsplatsen och på fritiden. Vi diskuterar olika ämnen och dagsaktuella nyheter på ett enkelt sätt, utökar ordförrådet och blir säkrare på att använda finska i olika situationer."

För vidare läsning... klicka här.

Sissel Kyrkjebö på villovägar?

Såg att Sissel Kyrkjebö skulle sjunga julsånger idag kl. 11, och tänkte att detta kan ju vara trevligt.
Jag koncentrerade mig inte de första 10 minuterna utan satt vid datorn och surfade, men när jag plötsligt hör en manlig amerikansk röst presentera Sissel så slår det mig att programmet är nog inte från Sverige.
Jag trycker på info knappen och upptäcker till min förvåning att Sissel gästar ingen mindre än The Mormon Tabernacle Choir i Salt Lake City... mer bestämt på självaste Temple Square, alltså Mormonernas Tempel.

Programmet visades 3 gånger, 25, 31 december och 4 januari och vardera program var på 1h.

Vad Sissel gör i mormonernas sällskap undrar jag. Har Sissel blivit mormon? Eller är det kändisskapet hon ville utbreda?

Ändamålet helgar inte medlen, eller?

Vilket som, så har Mormonkyrkan fått en hel del reklam genom denna konsert.

RSS 2.0