Vad göra på sjukhus?

Hola allihopa. Nu ligger/sitter jag på sjukhus sedan 2 dagar tillbaka och tänkte att jag skulle skriva lite om vad man kan göra när man ligger på sjukhus.
Det var länge sedan jag låg på sjukhus och jag trodde inte det skulle bli så långtråkigt. Men det blev det.
När jag låg på sjukhus senast så var jag omkring 10-11 år gammal och på den avdelningen fanns vad vad alla i den ålddern behövde... ett tv-spel.
För er som på något vis kommit i kontakt med sådana apparater, så vet ni att de är tidsfördrivande asociala verktyg! Men tack och lov att de finns på sådana platser som sjukhus där ingen ändå har tid att sitta ner och snacka med en i mer än 5 min. Och ett barn kanske inte är så intresserad av att sitta still och prata i mer än 5 min heller.
Nåja, idag är jag 28 år och fortfarande glad över tv/data-spel. Men ligger på en avdelning som endast har en platt-TV och en VHS-spelare och DVD-spelare.
Vad gör man då? Ja, man kan antingen sova bort tiden, med risken att du blir sjukare och måste därmed stanna kvar längre.... eller så kan du kanske göra något av följande.

- Läs förslagsvis Bibeln, exempelvis Psaltaren 139 är bra. Uppiggande och styrkande att veta att Gud är med dig, var du än befinnner dig.
- Se till så du har fått telefonen inkopplad.
- Skriva blogginlägg, skaffa blogg
- Räkna antalet kedjor i häverten (den där häv-grejen som hänger ovanför din säng för att hjälpa dig upp ur sängen)
- Anordna rullstol-race (oftast omöjligt i avdelningskorridor, men kanske i övriga korridorer)
- Planera in en dusch
- Duscha
- Öva dina språkkunskaper med den icke-svenska personalen, i mitt fall en spansk-talande.
- Bädda din egen säng.
- Komma på egna sätt att lösa uppgifter som du annars skulle larma personalen att hjälpa dig med.
- Ta en rundtur runt i lasarettet (kolla först upp när lunch, medicin, och ronden sker så du inte missar dem).
- Bjud in kompisar (på besökstid).
- Fundera på varför det t.ex. finns TV-jack i ditt rum, men att det inte finns någon tv att ta in.
- Rör på dig.

Nå, det var några förslag på vad man kan göra. Jag själv har stelopererat en del av foten och måste därför se till att vila foten mer, så att svullnaden försvinner. När den är borta så kan de gipsa foten och då kan jag åka hem tidigare och slipper sitta kvar här över helgen. Så till alla er som är på sjukhus, glöm inte vila! :)

RSS 2.0