Boktips

Idag kom en födelsedagspresent i brevlådan som jag väntat på. Och det passar ju bra att förgylla vardagen med lite bokläsning. Jag är ingen direkt bokmal, även om jag nästan har hela bokhyllan fylld av dem. Jag var t.o.m. med i en bokllubb i några år. Men insåg väl till sist att jag skulle bli insnöad i böcker om jag skulle fortsätta. Kanske var det en dröm att en gång äga ett eget bibliotek i det stora drömhuset (läs: herrgården).
Om ni undrar vilka böcker jag gillar så är det verklighetsbaserade böcker, [nästan] allt annat är onödigt.

Boken som jag fick i brevlådan heter 'Karens många ansikten' av psykiatrikern Richard Baer (FORUM bokförlag), och är en verklighetsbaserad bok som handlar om Karen Overhill, som sökt hjälp mot depression och smärta. Efter fyra års behandling hos Richard Baer börjar behandlingen ge utslag, då en andra personlighet plötsligt dyker upp.
Psykiatrikern förstår att Karen genomgått något hemskt och hennes personlighet därför delats i olika personligheter. Under behandlingen kommer 17 olika personligheter fram.

En annan bok som jag läst i år är

'Outsidern - min fars kamp med galenskapen' av Nathaniel Lachenmeyer. Om boken kan ni läsa om denom att klicka här


Livet är...

...trist nu. Tänkte jag skulle skriva av mig här om känslor, tankar och sånt. Men jag klarar inte det. Jag upplever för MIN del att det inte är min grej att lägga ut det. Jag upplever det som att jag uppfattas som att jag vill söka medlidande. Hoppas ni inte gör det, nu har jag skrivit tillräckligt mycket och överskridit gränsen ändå. Men nu skriver jag inte mer.. kanske igen senare...någon gång. Adios!


RSS 2.0